Egy isteni nyári desszertet mutatok nektek. Őszibarack szezonban muszáj kipróbálni.
Hűsítő, nagyon krémes finomság.
@szilviamalmos fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal weboldalam: sylviagasztroangyal.hu Hozzávalók 4 főre: A joghurtos krémhez: 40 dkg görög joghurt 3 dl habtejszín 1 cs (20g) Dr. Oetker Express Zselatin fix 30 dkg őszibarack fél citrom leve kb. 4 ek porcukor Barackos réteghez: 30 dkg őszibarack fél citrom leve 2 ek barnacukor A tetejére: 2 dl habtejszín 1 cs habfixáló 2 ek porcukor (ízlés szerint) 1-2 db őszibarack a díszítéshez #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #egyszerurecept #sutemeny #gasztronómia #recept #receptvideó #barack ♬ Dance Chalenge – New Danuarta
Hozzávalók 4 főre:
A joghurtos krémhez:
- 40 dkg görög joghurt
- 3 dl habtejszín
- 1 cs (20 g) Dr. Oetker Express Zselatin fix
- 30 dkg őszibarack
- fél citrom leve
- kb. 4 ek porcukor
Barackos réteghez:
- 30 dkg őszibarack
- fél citrom leve
- 2 ek barnacukor
A tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
- 2 ek (ízlés szerint) porcukor
- 1-2 darab őszibarack a díszítéshez
Elkészítés:
A barackos réteghez az őszibarackot megpucoljuk és kockákra vágjuk. Egy lábasba tesszük és a citromlével, valamint a cukorral pár perc alatt felfőzzük. Ezután félretesszük és hűlni hagyjuk.
A joghurtos krémhez a barackot szintén meghámozzuk és daraboljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevelet, majd összeturmixoljuk. A 3 dl hideg habtejszínt a zselatin fix hozzáadásával habbá verjük. Belekeverjük a gyümölcspürét és a joghurtot. Egy robotgéppel alaposan elkeverjük.
Előveszünk négy darab nagyobb poharat és ezekbe szedjük a joghurtos krémet a barackmártással váltakozva.
Végül a maradék 2 dl habtejszínt a habfixálóval és a porcukorral kemény habbá verjük. Csillagcsőves habzsákból a pohárdesszertek tetejére nyomjuk a habot.
Barackszeletekkel díszítettem a tetejét. Érdemes néhány órára a hűtőbe tenni, hogy kellően lehűljön.