A forró napok slágere a hideg gyümölcsleves!
Mi más lehetne most a barack szezonban?! Most természetesen friss gyümölcsből, de télen is el lehet készíteni.
Íme egy hűsítő őszibarack krémleves, ráadásul villámgyorsan. Ha hideg krémlevesre vágysz, ezt a zamatos, ízletes barackos variációt ki kell próbálnod!
@szilviamalmos fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal weboldalam: sylviagasztroangyal.hu Hozzávalók 4 főre: 9-10 db őszibarack ( 2 darab aprítva a tetejére ) 2 db fahéjrúd (vagy őrölt fahéj) 2 db vaníliás cukor 2 ek barnacukor 1 csipet só 2 ek méz 2 ek citromlé 2 dl tejszín fél csomag vaníliás pudingpor kb. 0,5 l víz tejszínhab a díszítéshez #fyp #foryou #sylviagasztroangyal #egyszerurecept #oszibarack #gyumolcsleves #gasztroblogger #gasztronómia #recept #receptvideó ♬ Macarena – Los Del Rio
Hozzávalók 4 főre:
- 9-10 db őszibarack (2 darab aprítva a tetejére)
- 2 db fahéjrúd vagy őrölt fahéj
- 2 db vaníliás cukor
- 2 ek barnacukor
- 1 csipet só
- 2 ek méz
- 2 ek citromlé
- 2 dl tejszín
- fél csomag vaníliás pudingpor
- kb. 0,5 l víz
- tejszínhab a díszítéshez
Elkészítés:
A barackokat megpucoljuk, a magot eltávolítjuk. 2 darabot apró kockára vágjuk és félretesszük a díszítéshez, tálaláshoz. A többi megmaradt barackot nagyobb darabokra vágva egy fazékba tesszük és kevés vízben a cukrokkal, a sóval és a fahéjrúddal felfőzzük. Ezután a fahéjrúdat kivesszük belőle és a tűzről félrehúzva leturmixoljuk. A pudingport kikeverjük a tejszínnel. A tűzre visszahelyezzük az edényt, ízesítjük még a mézzel és a citromlével majd behabarjuk a gyümölcslevest.
Pár óra alatt lehűtjük és hidegen, felkockázott barack darabokkal és tejszínhabbal tálaljuk.