Nutella és fánk kedvelők figyelem! Egy muffin formában készült fánk, ami ráadásul nutellával van megtöltve. Ugye, milyen jól hangzik? 🙂
Hozzávalók: ( 4 főre )
- 55 dkg finomliszt
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 4 ek cukor
- 1 csipet só
- 10 dkg margarin
- 1 db tojás
- kb. 20 dkg nutella
- porcukor
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk a csipet sóval együtt. Langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és egy teáskanál cukrot is belekeverünk. Meleg helyen az élesztőt felfuttatjuk.
A lágy margarint a cukorral kikeverjük és a liszthez adjuk. A felfutott élesztőt és a tojást is hozzáadjuk. Alaposan összegyúrjuk a tésztát. Egy konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 1-1,5 óra alatt duplájára kelesztjük.
Ezután a tésztát egy enyhén lisztezett deszkán, körülbelül fél centiméter vastagra kinyújtjuk. Körülbelül 10 centiméteres kerek kiszúróval, akár egy nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Én a kimaradt tésztát ujra összegyúrom és abból is lett még néhány darab fánkocska. Minden tészta korong közepére teszünk egy púpozott teáskanálnyi nutellát. Összecsípjük a tésztát és a kezünkkel gombócot formázunk belőle.
A muffin sütőformába beletesszük a papírkapszlikat és ebbe helyezzük a gombócokat. Konyharuhával letakarva, meleg helyen, hagyjuk még kelni egy fél órát. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 10 perc alatt készre sütjük. Nekem 17 darab lett belőle. Porcukorral meghintve tálaljuk.