Nutella kedvelőknek egy könnyen elkészíthető, sütés nélküli finomság. Az egyetlen hibája, hogy nem lehet kibírni a kóstolásig, mert egy éjszakát a hűtőben pihen. Na jó, még egy hibája, hogy nagyon gyorsan elfogy! 🙂
Hozzávalók: (24 cm-es tortaformához)
a torta alaphoz:
- 25 dkg háztartási keksz
- 5 dkg holland kakaópor
- 7 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- 2 ek porcukor
a világos krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2,5 dl habtejszín
- 2 cs habfixáló
- 5 dkg porcukor
a barna krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2,5 dl habtejszín
- 2 cs habfixáló
- 15 dkg nutella
a tetejére:
- 20 dkg tejcsokoládé
- 1,5 dl habtejszín
Elkészítés:
A háztartási kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a kakaóport és a porcukrot , majd fokozatosan belecsorgatjuk az olvasztott vajat. A langyos tejet is hozzákeverjük.
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük. Az aljára kanalazzuk a kekszmasszát, egyenletesen belenyomkodjuk egy kanál hátuljával. Hűtőbe tesszük legalább egy órára.
A nutellát mikróban kissé felmelegítjük. Hozzáadjuk a mascarponét. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és a nutellás krémhez keverjük.
A világos krémhez szintén kemény habbá verjük a habtejszínt a habfixálóval. A mascarponét pedig alaposan elkeverjük a porcukorral. Ezután a tejszínhabbal elkeverjük a mascarponét.
A tetejére a csokis réteghez a habtejszínt felmelegítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk az apróra tördelt csoki darabokat. Addig kevergetjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Kicsit hűlni hagyjuk.
Összeállítjuk a tortát: a keksz alapra rátesszük a világos krémet. Erre jön a nutellás krém. Egy keveset a krémből tegyünk el a díszítéshez! Végül a tetejére csorgatjuk a csokis tejszínt és szépen elkenjük a tetején. A maradék krémmel ízlésünk szerint díszítjük a tortánkat. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük a tortát és másnap szeleteljük.