Egy sütés nélküli torta a csokoládé és a nutella kedvelőknek.
Egyszerű elkészíteni és nagyon finom.
Hozzávalók: ( 24 cm-es tortaformához )
a torta alaphoz:
- 25 dkg háztartási keksz
- 2 ek porcukor
- 15 dkg vaj
a fehércsokis krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg fehércsokoládé
- 2 ek porcukor
- 2,5 dl habtejszín
- 2 cs habfixáló
a nutellás krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg nutella
- 2,5 dl habtejszín
- 2 cs habfixáló
a tetejére:
- 20 dkg étcsokoládé
- 1,5 dl habtejszín
Elkészítés:
A kekszet megdaráljuk vagy már eleve daráltat veszünk. A vajat megolvasszuk és összekeverjük a darált keksszel.
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük. Az aljára kanalazzuk a kekszmasszát és egy kanál hátuljával belenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, ameddig a krémeket elkészítjük.
A nutellát mikróban kissé felmelegítjük. Hozzáadjuk a mascarponét. Az 5 dl habtejszínt a 4 darab habfixálóval kemény habbá verjük. Ezután ketté osztjuk. Az egyik felét a nutellás krémhez keverjük.
A világos krémhez a fehér csokit vízgőz felett felolvasztjuk. A mascarponét elkeverjük a porcukorral és az olvasztott csokival. Ezután a maradék tejszínhabot is belekeverjük.
A torta tetejéhez a csokis réteghez a habtejszínt felmelegítjük. A tűzről levéve hozzáadjuk az apróra tördelt étcsoki darabokat. Addig kevergetjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Kicsit hűlni hagyjuk.
Összeállítjuk a tortát: a keksz alapra rátesszük a nutellás krémet. Erre jön a világos krém. Mindkettő krémből egy keveset tegyünk félre a díszítéshez! Végül a torta tetejére csorgatjuk az étcsokis tejszínt és szépen elkenjük a tetején. A félretett krémmel feldíszítjük a tortánkat.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.