Egy korábbi nagysikerű süteményem sikere után (Citromos limeos piskótatekercs) alkottam meg a Nutellás változatot. Gyermekem kívánságára készült, aki nagyon nagy Nutella fan! ❤️
Hozzávalók: (4-5 főre)
A piskótához:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 3 db tojás
- 0,5 cs sütőpor
- 6 ek víz
A krémhez:
- 25 dkg Nutella
- 25 dkg mascarpone
A tetejére:
- Dekor torta dísz
Elkészítés:
A piskótát a szokásos módon elkészítjük. A tojások sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztbe belevegyítjük a sütőport, majd összeállítjuk a piskótát. A sárgájába először beleforgatjuk a fehérje habot és a lisztet is három részletben, óvatosan egy keverőlapáttal. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben, közepes lángon, körülbelül 10 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Még melegen egy tiszta konyharuhába tekerjük, hogy a töltésnél ne törjön.
Elkészítjük a krémet: a mascarponét és a lágy Nutellát egy tálban alaposan elkeverjük.
Ezután a piskótát megkenjük a krémmel. Hagyjunk még a külsejére is, majd feltekerjük. A külsejét bevonjuk a maradék krémmel és ízlés szerint díszítjük a tetejét. Nem csak ünnepi időszakban készítem. Olyankor hópihékkel, máskor virágokkal, gyöngyökkel díszítem.
Egy órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és így könnyebben szeletelhető.