Nagyon egyszerű, viszont annál finomabb sütés nélküli finomság!
Nutella kedvelőknek kötelező kipróbálni!
Kiváló vendégváró, amit előző este elkészítünk és másnap tányérokra adagoljuk, amiről szempillantás alatt el fog tűnni minden! 🙂
Hozzávalók 4-5 főre:
- 20 dkg babapiskóta
- 400 g nutella
- 1 dl rum
- 25 dkg mascarpone
- 4 dl habtejszín
- 4 ek baracklekvár
- 450 g őszibarack befőtt (1 doboz)
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
A barackbefőtt levet, a rumot és a lekvárt alaposan kikeverjük. Ez lesz a mártogatós. Ebbe a lébe mártogatjuk bele a babapiskótákat, amelyekkel egy tálat kibélelünk.
A mascarponéhoz keverjük a nutellát és megkenjük vele a piskótákat.
A barackokat apró kockára vágjuk és ezzel megszórjuk a nutellás krémet.
Ezután a tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, és a tejszínhabbal zárjuk a rétegezést. Addig rétegezünk míg minden alapanyag el nem fogy. Tehát: áztatott piskóta, nutellás krém, barack, tejszín. A teteje hab legyen, amit gusztán apró kockákra vágott barackkal szórunk meg. Egy éjszaka hűtőben pihentetjük, hogy a babapiskóta kellően megpuhuljon.