Skip to content

Narancsos csirkemell

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

 

 

Sokan ódzkodnak a gyümölcsös főételektől. Pedig ha hús mellé párosítják, például a narancsot, nagyon jót tesz a csirkemellnek ez az édeskés máz! Egy isteni íz kombináció, érdemes kipróbálni!

 

Hozzávalók: (4 fő )

  • 80 dkg csirkemell filé
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 1 tk só
  • 1 db tojás
  • 2,5 dl víz
  • 2 ek olaj

A mázhoz:

  • 2 dl frissen facsart narancslé vagy 100 %-os
  • 3 ek olaj
  • 10 dkg barnacukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl almaecet
  • 6 ek szójaszósz
  • 0,6 dl víz
  • 7 ek étkezési keményítő

 

További hozzávaló:

  • olaj a sütéshez

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A megtisztított csirkemellet szeleteljük, majd nagyobb hasábokra vágjuk.
A tészta hozzávalóit összekeverjük és a húst beletesszük, majd alaposan megforgatjuk benne. Forró olajban, több adagban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róla.
Elkészítjük a narancsos szószt. Egy kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a cukrokat és karamellizáljuk néhány percig. Ezután felöntjük a narancslével, szójaszósszal és az almaecettel. Összerottyantjuk, majd besűrítjük a vízzel elkevert étkezési keményítővel. Pár percig főzzük, majd a kisütött csirkemellet beleforgatjuk.
Kukoricás rizst készítettem mellé.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük