Sokan ódzkodnak a gyümölcsös főételektől. Pedig ha hús mellé párosítják, például a narancsot, nagyon jót tesz a csirkemellnek ez az édeskés máz! Egy isteni íz kombináció, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók: (4 fő )
- 80 dkg csirkemell filé
- A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg étkezési keményítő
- 1 tk só
- 1 db tojás
- 2,5 dl víz
- 2 ek olaj
A mázhoz:
- 2 dl frissen facsart narancslé vagy 100 %-os
- 3 ek olaj
- 10 dkg barnacukor
- 10 dkg kristálycukor
- 6 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl almaecet
- 6 ek szójaszósz
- 0,6 dl víz
- 7 ek étkezési keményítő
További hozzávaló:
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet szeleteljük, majd nagyobb hasábokra vágjuk.
A tészta hozzávalóit összekeverjük és a húst beletesszük, majd alaposan megforgatjuk benne. Forró olajban, több adagban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róla.
Elkészítjük a narancsos szószt. Egy kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a cukrokat és karamellizáljuk néhány percig. Ezután felöntjük a narancslével, szójaszósszal és az almaecettel. Összerottyantjuk, majd besűrítjük a vízzel elkevert étkezési keményítővel. Pár percig főzzük, majd a kisütött csirkemellet beleforgatjuk.
Kukoricás rizst készítettem mellé.