Télen nem sűrűn készítünk gyümölcslevest, de csak ez idáig! 🙂
Ha ezt a narancsos változatot kipróbáljátok, gyakori „vendég” lesz nálatok is.
Illatos, fűszeres, pikáns leves, a télre hangolódva. A karácsonyi ünnepi asztalon is kitűnő lehet.
Hozzávalók 4 főre:
- 8 db narancs
- 3 db narancs héja
- 4 ek cukor (ízlés szerint jóval több is lehet)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 3 ek vaníliás pudingpor
- fél mk fahéj
- fél mk őrölt szegfűszeg
- 1 ek rum vagy rum aroma
- 3 ek mazsola (ízlés szerint lehet több is)
- 4 dl habtejszín
Elkészítés:
A három narancs héját lereszeljük, utána a narancsokat kifacsarjuk. A narancslé felét feltesszük egy lábasban főni. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, sót, fahéjat és a szegfűszeget. A reszelt narancs héjából egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a leveshez adjuk a mazsolával és a rummal együtt. Pár perc alatt összeforraljuk. A narancslé másik felét csomómentesre keverjük a pudingporral. Besűrítjük vele a forrásban lévő levest. Állandó keverés mellett pár percig főzzük. Végül a tejszín felét is hozzáöntjük. A tejszín másik felét habbá verjük.
A narancskrémlevest langyosra hűtve, tejszínhab rózsákkal és reszelt narancshéjjal díszítve tálaljuk.