Egy pikáns, krémes szószban párolt husi csakis finom lehet!
Aki szereti, dijoni mustárral is készítheti. Egyszerű, mégis nagyszerű fogás.
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg sertéskaraj filé
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 ek mustár
- kb. 5 ek olaj
- 1 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- só-, bors ízlés szerint
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
A megtisztított húst vékony szeletekre vágjuk. Ízesítjük sóval, borssal, majd kevés olajon pár perc alatt a hússzeletek mindkét oldalát elősütjük. Ezt követően felöntjük kevés vízzel és fedő alatt pároljuk körülbelül 30 percig. (Ez alatt a levét is elvövi, közben ha kell, pótoljuk a vizet.)
A tejfölt, a tejszínt, a mustárt és a zúzott fokhagymát összekeverjük és a húshoz adjuk. Lassú tűzön puhára főzzük, ha szükséges még ízesítjük. Amikor a hús megpuhult, apróra vágott friss petrezselyemzölddel megszórjuk.
Nálam most jázmin rizs volt a köret, de galuskával, vagy burgonyagombóccal is kitűnő lehet.