Skip to content

Mustáros sertésragu hagymás püré alatt

Print Friendly, PDF & Email

 

Egy régi újságból származó recept, ami már nálam feledésbe merült, de miközben a receptjeimet válogattam – sokszor megteszem, mert gyakran kutatok régi elfeledett ízek, receptek után -, most újra elkésztettem és ajánlom szeretettel, mert nem egy megszokott ízvilágú egytálétel.

 
Hozzávalók 4 főre:
  • 50 dkg sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 tojás
  • 2 tk mustár
  • 2 ek Worchester-szósz
  • só, bors, ételízesítő ízlés szerint
  • 2 tk őrölt fűszerpaprika
  • kb. 1 dl olaj
Elkészítés:
Olajon megdinsztelünk 1 fej apróra kockázott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, lepirítjuk, beletesszük az őrölt pirospaprikát, az aprított fokhagymákat. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel. Felöntjük kb. 2 dl vízzel, hozzáadjuk a Worchester-szószt, 1 tk mustárt és takarék lángon puhára főzzük a húst. Közben hagyományos módon krumplipürét készítünk (Sós vízben megfőzzük a burgonyát, majd krumplinyomóval összetörjük és vajjal, forró tejjel, sóval, borssal habosra keverjük.)
Ha kihűlt, elkeverünk benne 1 egész tojást. A pürét mustárral és a másik fej szeletelt, olajban pirított hagymával ízesítjük. A ragut tűzálló tál aljára szedjük, befedjük a pürével, majd 220 fokon előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük