Készítsünk finom, krémes, tejszínes csirkemell csíkokat! De a megszokott ízektől eltérően mogyoróvajjal. Amerikában nagyon kedvelt, nálunk kevésbé ismert a mogyoróvaj. Intenzív, mogyorós, kicsit édes, kicsit sós az íze. Én imádom és nem csak desszertekhez, hanem főételekben is. Korábbi receptjeim után kóstoljátok meg ezt a finomságot is.
Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg csirkemell filé
- 220 g darabos mogyoróvaj
- 1 dl tej
- 2 dl főzőtejszín
- só-, bors ízlés szerint
- 1 kk színes borskeverék
- 3-4 ek olaj
- 3 ek sós földimogyoró
- 2 szál újhagyma
Elkészítés:
A mogyorót egy száraz serpenyőben megpirítjuk. Amikor langyosra hűlt, akkor durvára daraboljuk.
A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk és az olajon fehéredésig pirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a színes borskeverékkel megszórjuk. Hozzáadjuk a tejszínt és pár percig pároljuk. A tejet egy kis tálba öntjük és a mogyoróvajat elkeverjük benne. Ezután az ételhez adjuk és összeforraljuk.
Amikor a hús megpuhult, már készen is vagyunk. A tetejét mogyoróval és apróra vágott újhagymával megszórjuk. Rizzsel tálaljuk.