Gyerekes családoknak, édesszájúaknak ajánlom ezt a csupa keksz, tejszín, puding, mogyorókrém és földimogyoró töltésű finomságot.
Vendégségben, családi összejöveteleken garantáltan semmi nem marad ebből a finom süteményből.
A párom szülinapjára készítettem nagy szeretettel, talán ezért is lett olyan finom és aratott nagy sikert 🙂
Hozzávalók 28 cm-es tortaformához (7-8 főre):Az alsó lap hozzávalói:
- 15 dkg földimogyoró (ebből egy maréknyit félrerakunk a díszítéshez)
- 2 ek liszt
- 2 ek háztartási darált keksz
- 6 db tojásfehérje
- 6 ek cukor
- 1 ek napraforgó olaj
- 0.5 csomag sütőpor
A krém összetevői:
- 0,5 liter tej
- 6 db tojássárgája
- 3 ek rétesliszt
- 10 dkg olvasztott étcsokoládé
- 20 dkg margarin
- 5 ek cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Többi réteghez:
- 20 dkg háztartási keksz
- 3 dl langyos tej
- 20 dkg nutella (mogyorókrém)
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- kevés reszelt ét- vagy tejcsokoládé
- mogyoró
Elkészítés:A tojásfehérjéket a cukorral felverjük keményre, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd sütőpapírral bélelt tortaformába (28 cm-es) öntjük, és megszórjuk a durvára vágott mogyoróval.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját csomómentesre keverjük, és lassan hozzáadagoljuk a tejet, és sűrű krémmé főzzük. A tetejét fóliával letakarjuk, és így hagyjuk kihűlni.
Ha a krém kissé kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert cukor és margarin keverékét.Megfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét.Ezek után összeállítjuk a tortát: mogyorós-nutellás alap, langyos tejbe forgatott keksz, sárga krém, langyos tejbe forgatott keksz, és végül a csokis krém. Ha ez kész, hideg helyre tesszük pár órára, ezalatt szépen megdermed és a keksz is megpuhul. Fogyasztás előtt frissen a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot (ízlés szerint akár habrózsával lehet díszíteni), és ráreszelünk egy kevés csokoládét, valamint a félretett mogyoróval díszítjük.