Skip to content

Mézes szójaszószos csirkemell

Print Friendly, PDF & Email

 

 

A keleti konyha egyik fontos fűszere a szójaszósz, amely pikáns ízt ad bármilyen húsnak. Ha unod a sima csirkét, akkor készíts te is keleties fogást mézzel, fokhagymával és szójaszósszal.
Isteni finom.

Hozzávalók: (4 főre)

  • 80 dkg csirkemell filé
  • kb 0,5 dl olivaolaj
  • só,-bors ízlés szerint
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl szójaszósz
  • 2 ek méz
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1 kk chili
  • 1 dl rozébor

 

 

 

A csirkemellet szeletekre vágjuk. Ízesítjük sóval, borssal mindkét oldalát. A sóval óvatosan bánjunk, mert a szójaszósz eléggé sós! Egy kontaktgrillben, olivaolajjal kenegetve megsütjük a hússzeleteket.
A fokhagymát finomra vágjuk és egy kevés olivaolajon picit megpirítjuk. Felöntjük a szójaszósszal és a borral.
A chilit és a mézet is hozzáadjuk, pár perc alatt összeforraljuk. Az étkezési keményítőt egy kevés vízzel kikeverjük és a forrásban lévő szószhoz adjuk. Pár perc alatt besűrítjük vele.
A korábban kisütött csirkemell szeleteket a szószba helyezzük. További két perc alatt összeforraljuk.
Köretnek kukoricás rizst készítettem.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük