Az étel egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége.
A méz és a mustár nagyon jó páros együtt, pikáns és ízletes étel a végeredmény. Szeretem nagyon, isteni fogás.
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 db vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 6 ek mustár
- 6 ek méz
- 1 tk gyömbér
- 1 kk curry
- 1 tk bors
- 1 tk ételízesítő
- só ízlés szerint
- 1 ek liszt
- 2 dl főzőtejszín
- 3-4 ek olaj
Elkészítés:
A hagymát finomra vágjuk, majd egy serpenyőben az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott vagy csíkokra vágott csirkemellet. Fűszerezzük sóval és ételízesítővel, majd folyamatos keverés mellett közepes lángon addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és rácsurgatjuk a mézet. Öntünk bele körülbelül 1 dl vizet és 5-10 percig hagyjuk főni. Végül az ételhez adjuk a mustárt, a curryt, a gyömbért és a borsot is, majd hozzáöntjük a liszttel elkevert tejszínt. Újabb 5-10 perc alatt készre főzzük. Rizzsel tálaltam.