Egy nagyon ízletes, könnyed saláta: csirkemellel, avokádóval, salátával és paradicsommal. Szuper benne az is, hogy az öntetet a páchoz is használjuk. Így két legyet ütünk egy csapásra! 🙂
Hozzávalók: ( 4 fő )
- 70 dkg csirkemell filé vagy combfilé ízlés szerint
- 40 ml mustár, ízlés szerint lehet dijoni
- 2 db újhagyma
- 5 ek extra szűz olívaolaj
- 2 ek méz
- 1 ek balzsamecet
- só, – bors ízlés szerint
- 20 dkg saláta keverék
- 1 db avokádó
- 4 db paradicsom
- 4 db kovászolni való uborka
- 1 cs. friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
Az újhagymát apróra vágjuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat, a mézet és a balzsamecetet. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Alaposan elkeverjük. Az egyharmad részét félretesszük.
A megtisztított húst kockákra vágjuk és a nagyobb rész öntettel meglocsoljuk, bepácoljuk. Néhány óráig a hűtőben pihentetjük. Később egy nagyobb serpenyőben, egy kevés olajon megsütjük a csirkemell kockákat.
A paradicsomot és az avokádót szeletekre, az uborkát kockákra vágjuk. Ha túl puha lenne az avokádó, akkor pépesítjük a húsát. Érdemes ilyenkor egy kevés sóval, borssal ízesíteni.
Összeállítjuk a salátát: egy tálba elrendezzük a saláta keveréket, tetejére a mézes-mustáros csirkefalatokat, mellé az avokádó, uborka és paradicsom következik. A tetejét meglocsoljuk a maradék öntettel és apróra vágott, friss petrezselyemzölddel megszórjuk. Egy kis olívaolajon megpirított bagettel tálaltam.
Tipp: Aki szaftosabban szereti a salátát, akkor érdemes egyből dupla adag öntetet készíteni!