Az egyik legnépszerűbb húsféle: gyorsan elkészül, számtalan módon variálható, a magyarostól a diétásig. Ha éppen vigyázol a „vonalaidra”, akkor evvel a balzsamecetes salátával, kitűnő választás lehet. De, ha nem vigyázol a vonalaidra, akkor az ízek kavalkádja miatt fog tutira ízleni neked. 🙂
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg csirkemell filé
- 10 ek olivaolaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 ek méz
- 1 cs (40 g) sültcsirke fűszersó
- 1 ek friss citromlé
- 1 kk bors
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet egyforma, vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk. Egy tálban elkeverjük a pác hozzávalóit: az olivaolajat, a zúzott fokhagymát, a mézet, a fűszersót, a borsot és a citromlét. A csirkemell szeleteket beleforgatjuk a pácba és egy zárható edényben a hűtőbe tesszük. Egy éjszakán át (de legalább 4-5 órán keresztül) pihentetjük. Másnap, fogyasztás előtt egy grill serpenyőben, szép pirosra sütjük a hússzeleteket. Elkészítjük az ízletes, balzsamecetes salátát, és már tálalhatjuk is.