A göngyölt húsokban az a legnagyszerűbb, hogy ízletesek és elronthatatlanok.
Pakold tele a hússzeleteket sok finomsággal, jelen esetben vegyes párolt zöldséggel és, hogy még finomabb legyen, tekerd körbe bacon szalonnával!
Gyorsan elkészül és tényleg nagyon finom.
Hozzávalók 4 főre:
- 8 szelet csont nélküli karaj (kb. 80 dkg)
- 8 db medvesajt
- 45 dkg mexikói zöldségkeverék
- 8 szelet (15 dkg) bacon szalonna
- só-, bors-, sertéshús fűszerkeverék ízlés szerint
- kb. 4 ek olaj
- 2 ek vaj
- kb. 1 dl víz
Elkészítés:
A zöldségeket a vajon megpároljuk úgy, hogy még roppanós maradjon. Sóval, borssal fűszerezzük ízlés szerint. A húsokat vékonyra klopfoljuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, kevés sóval és borssal. A szeletek közepére helyezünk kb. 1 evőkanálnyi párolt zöldséget és 1 darab medvesajtot, majd szorosan feltekerjük, és begöngyöljük egy szelet szalonnával.
A tekercseket egymás mellé helyezzük egy tepsiben, kevés olajjal és vízzel meglocsoljuk. A sütőt 170 fokra előmelegítjük és – ha van légkeveréses sütjük – körülbelül 30 percig fólia alatt. Ezután a fóliát eltávolítjuk és 180 fokon, alsó-felső fokozaton sütjük még körülbelül 40 percig, amíg a hús megpuhul. Ha marad a párolt zöldségből, akkor tálalhatjuk mellé, nálam petrezselymes burgonya készült köretnek.