Minden jóval meg van pakolva ez az ízletes, laktató burrito. Rengeteg zöldség és darált marhahús gazdagítja.
Hozzávalók: (4 főre)
- 4 db tortilla lap
- 40 dkg darált marhahús (vagy fele marha, fele sertéshús)
- 15 dkg főtt kukorica
- 30 dkg főtt vörösbab
- 2 db paradicsom
- 1 db lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj
- só,-bors ízlés szerint
- 1 kk őrölt chili
- 1,5 dl chili szósz
- 3 ek paradicsompüré
a tálaláshoz:
- 20 dkg salátakeverék
- 15 dkg cheddar sajt
- tejföl
Elkészítés:
A töltelékhez egy kevés olajon megdinszteljük a finomra vágott lilahagymát. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a chilit és a paradicsompürét. A paradicsomot apró kockákra vágjuk. Körülbelül 15 perc után a húshoz adjuk a kukoricával és a babbal együtt. A chili szószt hozzáöntjük és készre főzzük a ragut.
A burrito összeállítása:
a tortilla lapokat megkenjük egy kanál tejföllel. Megszórjuk egy marék salátával, a közepére teszünk néhány evőkanálnyit a mexikói raguból. A tetejét reszelt cheddar sajttal megszórjuk. A tortilla lapok két szélét behajtjuk, majd alulról felfelé indulva feltekerjük. Vigyázzunk, hogy a töltelék ne folyjon ki sehol!