Ezt a szendvicset egy képen láttam meg. Azonnal megfogott az ötletessége, mert úgy gondolom, hogy a melegszendvics ezáltal egy teljesen új formában mutatkozott meg.
Egyébként melegszendvics rajongó vagyok. Ezért is kutatom mindig az újabb elkészítési módokat, mivel akár egy reggelire vagy vacsorára, mindig változatos „alkotásokat” lehet kínálni.
A nagyszerűségük főként az egyszerűségükben rejlik. Legjobb példa erre ez a mostani recept.
Egy délutáni gyors vendégváró kitűnő kelléke is lehet. Míg mi a vendégekkel beszélgetünk, a tekercsek hamar elkészülnek.
Hozzávalók 2 főre:
- 4 szelet toast kenyér
- 4 szelet lapkasajt
- 4 szelet sonka (vagy esetleg tetszőlegesen valamilyen szalámi)
- 8 szelet bacon
Elkészítés:
A toast kenyér szeleteket bátran sodrófával átnyújtjuk (hogy laposabb és még vékonyabb legyen):
Majd mindegyik kenyérre ráhelyezünk 1-1 szelet sajtot és 1-1 szelet sonkát. Kézzel feltekerjük, hogy henger formát kapjon.
Kenyerenként 2 szelet bacon szalonnával körbetekerjük. 1-1 fogvájóval két helyen rögzítjük, hogy ne essen szét a tekercs:
Sütőpapírral bélelt tepsiben 220 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.