Skip to content

Meggyes kevert sütemény

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom, mert az egyszerűsége miatt is kedvenced lesz ez a sütemény. Még egy dolgos hétköznap is elkészítheted. Kényeztesd vele magad és a családodat!

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg meggy
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg vaj + 1 ek vaj
  • 25 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 db tojás

A tálaláshoz:

  • porcukor

 

 

 

Elkészítés:

A meggyet kimagozzuk, majd kicsit lecsepegtetjük. Egy nagyobb tepsit (kb. 38×26 cm) egy evőkanál vajjal kikenünk és megszórjuk egy kevés liszttel. A többi lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sütőport. Egy másik tálban a lágy vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet is. A masszát a tepsibe simítjuk és a tetejére szórjuk a lecsepegtetett gyümölcsöt. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és körülbelül 40 perc alatt megsütjük a süteményt. A szokásos tűpróbával ellenőrizzük. Amikor kissé kihűlt, megszórjuk porcukorral és szeletelve tálaljuk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük