Indítsuk a tavaszi szezont egy isteni medvehagyma krémlevessel!
A leginkább fokhagymára emlékeztető, de még annál is erőteljesebb illatű medvehagyma a tavasz egyik első hírnöke.
Hozzávalók: (4 főre)
- 1 cs medvehagyma
- 3 db zöldségleveskocka
- 1,5 dl főzőtejszín
- só-, bors ízlés szerint
- 1,5 l víz
- 3 nagyobb db burgonya
- 3 ek olivaolaj
- kb. 20 dkg trappista sajt (lehet füstölt is)
Elkészítés:
A medvehagymát alaposan megmossuk, megtisztítjuk és felaprítjuk. A megtisztított burgonyát kockákra vágjuk. Egy fazékba felhevítjük az olajat és beletesszük a burgonyát. Pár percig pároljuk, majd felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a leveskockákat. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. Körülbelül 20 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ezután hozzáadjuk a medvehagymát is. Pár percig főzzük együtt, csak addig amíg a levelek kissé megfonnyadnak.
A tűzről félrehúzzuk a levest és egy botmixerrel pépesítjük.
A tejszínt elkeverjük néhány kanál forró levessel. A levest visszahelyezzük a tűzre és a tejszínt beleöntjük. Két perc alatt összeforraljuk.
Pirított kenyérkockákkal és sajttal megszórva tálaljuk.
Biztos nagyon finom lehet
Nagyon köszönöm!