A laza mediterrán életmód és az ahhoz szorosan kapcsolódó könnyed gasztronómiai szokások emlékei visszatérnek a fülledt nyári pesti kánikulában. Ilyenkor jól esne elkortyolni egy igazi görög frappét és csipegetni egy könnyed feta sajtos salátát.
Például ezt a salit:
Hozzávalók 2 főre :
- 4 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 100 g jégsaláta
- 1 nagy fej lilahagyma
- 125 g fetasajt
Öntet:
- 5 ek olivaolaj
- 1.5 tk citromlé
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk oregánó
- pici bors
Elkészítés:
Először az öntetet készítjük el. Egy tálban összekeverjük az olivaolajat, a citromlevet és a fűszereket (bazsalikom, oregánó, bors). 1 órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. A lilahagymát apró, a paradicsomot, uborkát és fetasajtot kis kockákra vágjuk. A salátát tetszőleges méretűre aprítjuk. Összekeverjük a zöldségeket és a sajtot, majd az öntettel óvatosan elkeverjük. Néhány órára a hűtőbe tesszük, majd magában vagy hús mellé tálaljuk.
Én lilahagymával és citrommal díszítettem.