Skip to content

Mascarponés paradicsomos csirkemell

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Isteni csirkés étel, olaszos ízvilággal, amely után megnyalod mind a tíz ujjad! 🙂 
Ha nem szeretnéd kicsit nehezebb magyaros ízekkel terhelni a gyomrod, mint például a csirkepörkölt, akkor érdemes ezt a finomságot kipróbálni:

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db 400 g-os hámozott, egész paradicsom konzerv
  • fél dl olivaolaj
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 ek bazsalikom, vagy 2 maroknyi friss bazsalikom levél
  • 1 kk oregánó

 

 

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk és kevés olivaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, a nagyobb darabokat szétnyomkodjuk. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval. Körülbelül 15 perc alatt sűrűre főzzük és a mascarponét is hozzákeverjük. Egy serpenyőben kevés olivaolajon elősütjük a szeletekre vágott csirkemellek mindkét oldalát. Közben enyhén sózzuk, borsozzuk. Egy sütőtálba sorakoztatjuk őket és leöntjük a bazsalikomos paradicsomszósszal.

 

 

 

180 fokos sütőben körülbelül 30 percig sütjük. Ha van friss bazsalikomunk, akkor szórjunk belőle a tetejére is. Köretként rizst vagy főtt tésztát kínálhatunk hozzá.

 

 

 

1 thought on “Mascarponés paradicsomos csirkemell”

  1. Nagyon kedvemre való. Igen a mascarpone felhasználása többrétű… Most 0,5 kg van itthon. Már készítem is, marad még pudingos-kekszes édességre is. Köszi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük