Skip to content

Mascarponés paprikamártás

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 


A különböző ízletes mártások csodálatos kiegészítői az amúgy is ellenállhatatlan sült húsoknak vagy tésztáknak. A mascarponétől és a tejszíntől krémes állagú és ízű lesz, a paprikától és a fűszerektől pedig pikáns lesz ez a finomság.


Hozzávalók 4 főre: 

  • 15 dkg krémsajt
  • 1 db kápia paprika
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 2 ek Piros Arany
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olaj
  • só-, bors ízlés szerint
  • fél csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

Az olajon átfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát. Az apró kockára vágott kápia paprikát hozzáadjuk és összesütjük. A krémsajttal elkeverjük és ízesítjük sóval, borssal, Piros Arannyal. Felöntjük a tejszínnel és pár perc alatt összeforraljuk. A végén friss, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Ajánlom nektek sült vagy grill húsok mellé, vagy akár egy gnocchi vagy ravioli mártásaként. Például a húsos ravioli mascarponés paprikamártással.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük