A különböző ízletes mártások csodálatos kiegészítői az amúgy is ellenállhatatlan sült húsoknak vagy tésztáknak. A mascarponétől és a tejszíntől krémes állagú és ízű lesz, a paprikától és a fűszerektől pedig pikáns lesz ez a finomság.
Hozzávalók 4 főre:
- 15 dkg krémsajt
- 1 db kápia paprika
- 1,5 dl főzőtejszín
- 2 ek Piros Arany
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj
- só-, bors ízlés szerint
- fél csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Az olajon átfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát. Az apró kockára vágott kápia paprikát hozzáadjuk és összesütjük. A krémsajttal elkeverjük és ízesítjük sóval, borssal, Piros Arannyal. Felöntjük a tejszínnel és pár perc alatt összeforraljuk. A végén friss, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Ajánlom nektek sült vagy grill húsok mellé, vagy akár egy gnocchi vagy ravioli mártásaként. Például a húsos ravioli mascarponés paprikamártással.