Egy sütés nélküli, nagyon krémes, nagyon málnás finomság!
Nyári melegben, málna szezonban nem lehet kihagyni, mert mindenki imádni fogja. Mivel liszt nélkül készül, ha a cukrot is elhagyjuk és helyettesítjük valami természetes édesítőszerrel, akkor még „alakbarátnak” is nevezhetjük és büntetlenül fogyaszthatjuk.
Hozzávalók (24 cm-es tortaformához) kb. 6 főre:
- 40 dkg málna (télen lehet mirelit)
- 1 csomag gála vaníliás puding (főzés nélküli)
- 25 dkg mascarpone
- 5 dl tej
- édesítőszer ízlés szerint (vagy kb. 5 ek cukor)
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag Doktor Oetker Expressz zselatin fix por (20 g)
Elkészítés:
A pudingport az édesítővel vagy cukorral és a tejjel krémesre keverjük. A mascarponét is elkeverjük, majd a pudinghoz adjuk és az egészet alaposan kikeverjük. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és a pudingos krémhez adjuk, majd a zselatin fixet is belekeverjük. A málnát megmossuk, lecsepegtetjük, háromnegyed részét a krémhez keverjük. Egy lekapcsolható oldalú tortaformába kanalazzuk és néhány órára, vagy akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A maradék málnaszemekkel (esetleg tejszínhabbal) díszítve, hidegen tálaljuk.
Tipp: bármilyen más gyümölccsel is finom lehet, például ribizli, szeder, áfonya, eper, barack, stb.