Szuper egyszerű majonézes saláta recept, húsokhoz nagyon finom. Én szeretem házilag készíteni a majonézt, ilyenkor vigyázzunk, hogy friss tojásból készüljön és hűtőben tároljuk az elkészült mártást.
Hozzávalók 4 főre:
- 60 dkg frissen fejtett, vagy mirelit zöldborsó (vagy 1 doboz konzerv zöldborsó, 530 g)
- majonéz (2 tojásból készült házilag)
- só-, cukor ízlés szerint
- tartármártás
Elkészítés:
A zöldborsó konzervet leszűrjük. Ha friss, vagy mirelitből készítjük, akkor sós, enyhén cukros vízben megfőzzük a borsót, majd lecsepegtetjük. Hűlni hagyjuk.
Elkészítjük a majonézt, illetve a tartármártást. Ezután a puha zöldborsót a mártáshoz keverjük, esetleg kevés friss, aprított petrezselyemzölddel ízesíthetjük. Tálalás előtt hagyjuk állni a hűtőben 1-2 órát.