A tojássalátát szinte mindenki szereti, gyorsan elkészül, laktató és finom. A hidegtálak örök szereplője. Végtelen változatban készíthető: simán, amikor csak tojás és hagyma kerül a majonézbe. Sokszor készítem így is, vagy gombával, kukoricával, burgonyával is feldobhatod.
Most egy ananászos, póréhagymás változatot készítettem, amit kevesebben ismernek és gondoltam örülni fogtok, ha megosztom veletek.
Hozzávalók 4 főre:
- 6 db tojás
- 1 kis pohár tejföl (150 g)
- 7 ek majonéz (2 db tojássárgájából készített házi majonéz)
- 1 tk mustár
- só-, bors-, cukor ízlés szerint
- 1 db póréhagyma
- 1 doboz ananász konzerv (340 g)
Elkészítés:
A tojásokat megmossuk és sós vízben feltesszük főni, így könnyebben lejön a héja. Én mindig kb. forrástól számítva 10 percig főzöm. Ezután hideg vízben kihűtjük, megpucoljuk és felszeleteljük ízlés szerint. Kinek hogyan tetszik. (Maradhat karikára vágva, csíkokra vagy kockára). Én csíkokra vágtam. A póréhagymát vékony karikára vágjuk. Az ananászt alaposan leszűrjük és szintén tetszőlegesen aprítjuk. A tejfölt a majonézzel elkeverjük, majd ízesítjük cukorral, sóval, borssal és a mustárral. Az egészet jól kikeverjük és ehhez adjuk a felaprított tojásokat, pórét és az ananászt. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp: önálló fogásként is tálalhatjuk, de pl. grillhúsok vagy fasírt mellé is kiváló.