Egy fincsi, nyári vacsora lehet, amikor nincs kedved meleg ételt készíteni és enni sem. Itt van sokféle zöldség, egy kis sonka, sajt és majonéz. A sonkát elhagyva, hús nélküli étrendbe is beilleszthető. Nálunk otthon nagyon népszerű, természetesen csakis házi majonézt készítek hozzá.
Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs vegyes salátamix (200 g), (jégsaláta, endivia, lollo rosso)
- 2 db piros retek
- 4 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 1 db sárgarépa
- 20 dkg gépsonka
- 15 dkg trappista sajt
- 1 adag házi majonéz
Elkészítés:
A megtisztított paradicsomot, retket és uborkát kockára vágjuk. A sárgarépát lereszeljük, vagy vékony csíkokra vágjuk. A sajtot a nagylyukú reszelőn lereszeljük, a sonkát tetszőleges méretű csíkokra szeleteljük. Elkészítjük a házi majonézt. Ezután nincs más dolgunk, mint tányérokba adagolni és szépen elrendezni az alapanyagokat: először a salátát elrendezzük a tányérokon. Megszórjuk a paradicsom, uborka és retek kockákkal. A répával és a sonka csíkokkal is, majd meglocsoljuk a majonézzel.
Végül reszelt sajttal megszórjuk, evvel tesszük fel salátánkra a „koronát”! 🙂