Az egyszerű kukoricasalátát füstölt sajttal és kaporral bolondítom meg. Higgyetek nekem, eszméletlenül finom így együtt: lehet előétel vagy akár köretként is tálalható sült vagy grillhúsok mellé. Nálam a grillparti elengedhetetlen kelléke.
@szilviamalmos Fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal Weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #kaja #receptvideo #majonezeskukorica #egyszerűrecept #könnyűrecept #saláta #előétel #majonézes ♬ Food – eas Ratta
Hozzávalók 4-5 főre:
- 2 doboz morzsolt kukoricakonzerv (2×420 g)
- majonéz (2 tojásból készült házilag)
- 15 dkg füstölt karaván sajt
- 1 csokor friss kapor
- tartármártás
Elkészítés:
A kukoricakonzervet leszűröm. Tartármártást készítünk, és hozzáadjuk a saláta hozzávalóit: a lecsepegtetett kukoricát, az apró kockára vágott füstölt sajtot és a finomra vágott friss kaprot. Szoktam úgy is készíteni, hogy apróra vágott lilahagymával turbózom fel. Keverőkanállal összeforgatjuk és fogyasztásig hagyjuk összeérni a hűtőben. Én bármilyen grillezett hús vagy sülthús mellé szívesen készítem.