Egy isteni, friss, ropogós saláta, sok-sok majonézzel, viszont a tejföl helyett joghurttal elkeverve. Lehet előétel vagy saláta, akár egy ízletes grillhús körete is.
Hozzávalók 4 főre:
- 1 fej jégsaláta
- 15 dkg csemege kukorica
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 2 db sárgarépa
- 2 pohár (2×125 g) natúr joghurt
- majonéz
- 1 ek ketchup
- 3 db újhagyma
- 2 szál angol zeller
- só-, bors ízlés szerint
- 1 csipet porcukor
Elkészítés:
A salátát megmossuk és megszárítjuk. Elkészítjük a majonézt, majd összeállítjuk a saláta mártást: a majonézt elkeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát. Ízesítjük sóval, borssal, porcukorral és a ketchuppal. Az így elkészített mártásba keverjük a laskára vágott salátát, a kockára vágott kaliforniai paprikát, a vékony csíkokra vágott sárgarépát és a karikára vágott zellert, a leszűrt kukoricát. A salátát hűtőben néhány órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.