Nem csak húsvétkor készíthető, aki szereti a majonézes salátákat,annak bármikor önmagában vagy akár valamilyen hús mellé, kitűnő választás lehet!
- 4 db közepes burgonya
- 1 közepes fej lilahagyma
- 6 db csemegeuborka
- 3 db tojás
- 1 doboz kukorica konzerv
- tartármártás
- kb. 3-4 dl vízhez ízlés szerint adunk ecetet, sót és cukrot
A burgonyákat sós vízben főzzük meg héjastól, majd még langyosan húzzuk le a héját és vágjuk tetszés szerinti kockákra. A lilahagymát vágjuk félbe és szeleteljük fel a fél karikákat. Csináljunk egy ecetes-cukros salátalevet és ebbe tegyük a burgonyát és a lilahagymát néhány órára (így átveszi az édes, sós, ecetes saláta levének ízét). Később alaposan szűrjük le, hogy jól lecsepegjen, mert nekünk csak a burgonyára és a hagymára van szükségünk. A kukoricát szintén leszűrjük.
A tojásokat főzzük meg, majd karikázzuk fel. A csemegeuborkát apró kockára vágjuk.
Tartármártást készítünk. Ehhez hozzáadjuk a burgonyát, hagymát, uborkát, kukoricát és a főtt tojást. Óvatosan forgassuk össze az elkészült salátát, tálalásig tartsuk hűtőben.