Ez a fantasztikus majonézes saláta lett a gyüjteményem legújabb salátája. A majonézes burgonya saláta és a majonézes tojásos burgonya saláta kedvelőknek egy újabb változat!
Hozzávalók: ( 4 főre )
- 1,5 kg burgonya
- 5 db tojás
- tartármártás házilag
- 2 db lilahagyma
- 4 db csemege uborka
- 2 db alma
- só, -bors, -porcukor ízlés szerint
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben hűlni hagyjuk. Ezután kockákra vágjuk. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A héját még melegen lehúzzuk és szintén kockákra vágjuk. A lilahagymát fél karikákra, a csemege uborkát és a meghámozott almát apró kockákra vágjuk.
Elkészítjük a tartármártást. Az alapanyagokat egy nagyobb tálba tesszük, majd a tartárral óvatosan elkeverjük. Ha szükséges, még utólag ízesítjük sóval, borssal, esetleg egy kevés porcukorral. Néhány órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.