A majonézes burgonya saláta az egyik legkedveltebb salátánk. Tálalhatjuk önálló ételként és köretként egyaránt.
A hidegtálak nélkülözhetetlen szereplője.
@szilviamalmos fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #majonez #salata #burgonyasalata #krumpli #egyszerurecept #hidegtal #receptvideo #husnelkul ♬ original sound – kully52
Hozzávalók 4-5 főre:
- 1,5 kg burgonya
- majonéz házilag készítve
- 2 fej lilahagyma
- 1 fej vöröshagyma
- tartármártás
Ecetes-cukros salátaléhez:
- kb. 1 L vízhez ízlés szerint adunk ecetet, sót és cukrot
Elkészítés:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A héját még melegen lehúzzuk és vékonyan felkarikázzuk. Kb. 1 liter cukros, ecetes salátalevet készítünk ízlés szerint ízesítve (kellemesen savanyú ecetes és édes legyen).
A lila és a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk. A salátalébe tesszük a felkarikázott burgonya és hagyma szeleteket. Kb. 2-3 órát állni hagyjuk. Tartármártást készítünk.
A krumplis hagymát alaposan leszűrjük és egy tálba tesszük. Az elkészült tartármártással alaposan és óvatosan elverjük, hogy ne törjön össze a burgonya. Ha szükséges, még utólag ízesíthetjük sóval, borssal, és néhány órát még a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.