Egy alap recept következik. A majonéz receptjénél nem sok egyszerűbb dolog van a világon. Viszont nélkülözhetetlen különféle salátákhoz és sok egyéb ételhez. Ha egyszer készítesz így házilag majonézt, utána már a bolti kiszerelés eszedbe sem fog jutni :).
Hozzávalók 4 főre:
- 2 db tojássárgája
- 2 dl olaj (olivaolaj)
- 2 tk porcukor
- 2 kk mustár
- 3 tk citromlé
- só-, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A tojássárgákat egy keverőtálba tesszük. Egy habverő segítségével keverjük hozzá a sót, borsot és a mustárt. Vékony sugárban, lassan, folyamatos keverés mellett keverjük hozzá az olajat is. (Ne legyen túl hideg, hanem szobahőmérsékletű.) Ha felvette az olajat, akkor egy krémes állagú szószt kapunk. Adjuk hozzá a citromlét és a cukrot is. Kóstolgassuk, ki-ki szájíze szerint ízesítheti még.