A családom napok óta valami krémes-habos sütire vágyott, na ezzel a desszerttel kielégítettem a vágyaikat!
Azóta már többször is elkészült nálam, de mindig az jut eszembe, hogy egy főnyeremény aki kitalálta. A tésztája légies, könnyed finom krémmel és az elkészítése sem bonyolult. Kell ennél több?
Én a madártejet is imádom, szóval madártej rajongóknak különösen figyelmébe ajánlom!
Hozzávalók 5-6 főre:
A krém hozzávalói:
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
A főzött krém hozzávalói:
- 8 db tojássárgája
- 5 ek porcukor
- 5 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor + 2 ek vanília aroma
- 4 dl tej
A tészta hozzávalói:
- 8 db tojásfehérje
- 8 ek porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 8 evőkanál liszt
A tetejére:
- 4 dl Cukrászhab vagy habtejszín
- 10 dkg tej vagy étcsokoládé
Elkészítés:
A főzött krém hozzávalóit simára keverjük, és felfőzzük. Várjunk ameddig kihűl, ezután a margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan összekeverjük a porcukorral, liszttel és sütőporral. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Kivajazott, lisztezett tepsiben körülbelül 20 perc alatt megsütjük a tésztát. (Én sütőpapírt használok és a tepsi méretem pedig kb. 22 x 32 cm-es, alsó-felső sütést alkalmazok). Amikor a tészta is langyosra hűlt, akkor a főzött krémet rákenjük a tésztára.
A cukrászhabot vagy habtejszínt (ehhez esetleg szükséges egy habfixáló, illetve ízlés szerint egy kevés cukor ) keményre felverjük.
A tejszínhabot a krémre kenjük. Végül reszelt csokoládéval díszítjük a tetejét.
Jót tesz neki, ha néhány órát a hűtőben pihentetjük.