Skip to content

Lebbencsleves

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Egyszerű és gyors tésztaleves. 
Állítólag tipikus, régi, alföldi, paraszti étel és a lebbencstésztát is otthon készítették az asszonyok. Nem kell hozzá sok hozzávaló és valóban rövid idő alatt elkészíthető. Talán éppen az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége is.


Hozzávalók 4 főre:

  • kb. 20 dkg lebbencstészta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • kb. 40 dkg burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek zsír vagy olaj
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • só-, bors ízlés szerint
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 cs petrezselyemzöld

 


Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk, a répát karikára, a burgonyát kockára vágjuk. A szalonnát szintén kockára vágjuk és egy lábasban zsírjára sütjük, majd egy tányérra kiszedjük és lecsepegtetjük. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a zsírt vagy olajat és a finomra vágott vöröshagymát halványra dinszteljük rajta. Szintén ebben a zsírban rózsaszínűre pirítjuk a nagyobb darabokra tört lebbencstésztát. Pirospaprikával megszórjuk, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és paprikát is, és meleg vízzel felengedjük. Ízesítjük sóval, borssal. Beletesszük a felkarikázott répát és a burgonyát, valamint a sült szalonnakockákat is. Lassú tűzön puhára főzzük és már tálalhatjuk is.

Tipp: Van aki sárga- és fehér répát nem tesz a levesbe. Viszont ettem már úgy is ezt az ételt, hogy füstölt kolbász is volt belekarikázva. 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük