Skip to content

Lazacfilé spenóttal, parmezános – krémes szószban

Print Friendly, PDF & Email

 

 

A lazac könnyen elkészíthető, alig igényel fűszerezést és nagyon egészséges!

 

Hozzávalók:  ( 4 fő )

  • 4 szelet lazacfilé
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg bébispenót
  • 2 dl tejszín
  • só, -bors ízlés szerint
  • 3-4 ek olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek vaj
  • 1 mk étkezési keményítő
  • 5 dkg parmezán
  • 1 tk bazsalikom

 

 

Elkészítés:

A lazac szeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy kevés olivaolajon a bőrös felükkel lefelé sütni kezdjük. A bőrének ropogósra kell sülnie, a hal húsának pedig a közepéig át kell fehérednie. A halszeletek vastagságától függően ez körülbelül 8 perc. Ez a halszelet most vékonyabb, ezért körülbelül 5 percig sütöttem. Ezután megfordítjuk és a másik felét is megsütjük kb. 4 perc alatt. Nálam ez most 2-3 perc volt. Ezután kiszedjük a lazacot a serpenyőből. Ugyanebben az edényben a zúzott fokhagymát egy evőkanál vaj hozzáadásával pirítani kezdjük. A koktélparadicsomot félbe vagy négybe vágjuk, méretétől függően  és a fokhagymához adjuk. Hozzákeverjük a spenótot is, amikor megfonnyadt kicsit, akkor a keményítővel elkevert tejszínt is belekeverjük. Ezután a szószhoz adjuk a reszelt parmezánt. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük. Végül belehelyezzük a lazac szeleteket és egy perc alatt összerottyantjuk. Bazmati rizzsel tálaltam.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük