A lazac könnyen elkészíthető, alig igényel fűszerezést és nagyon egészséges!
@szilviamalmos Hozzávalók: ( 4 fő ) * 4 szelet lazacfilé * 15 dkg koktélparadicsom * 10 dkg bébispenót * 2 dl tejszín * só, -bors ízlés szerint * 3-4 ek olívaolaj * 4 gerezd fokhagyma * 2 ek vaj * 1 mk étkezési keményítő * 5 dkg parmezán * 1 tk bazsalikom ➡️ Facebook: Sylvia Gasztro Angyal ➡️ Weboldal: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #lazac #lazacrecept #recept #receptvideó ♬ eredeti hang – SzilviaMalmos
Hozzávalók: ( 4 fő )
- 4 szelet lazacfilé
- 15 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg bébispenót
- 2 dl tejszín
- só, -bors ízlés szerint
- 3-4 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek vaj
- 1 mk étkezési keményítő
- 5 dkg parmezán
- 1 tk bazsalikom
Elkészítés:
A lazac szeleteket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy kevés olivaolajon a bőrös felükkel lefelé sütni kezdjük. A bőrének ropogósra kell sülnie, a hal húsának pedig a közepéig át kell fehérednie. A halszeletek vastagságától függően ez körülbelül 8 perc. Ez a halszelet most vékonyabb, ezért körülbelül 5 percig sütöttem. Ezután megfordítjuk és a másik felét is megsütjük kb. 4 perc alatt. Nálam ez most 2-3 perc volt. Ezután kiszedjük a lazacot a serpenyőből. Ugyanebben az edényben a zúzott fokhagymát egy evőkanál vaj hozzáadásával pirítani kezdjük. A koktélparadicsomot félbe vagy négybe vágjuk, méretétől függően és a fokhagymához adjuk. Hozzákeverjük a spenótot is, amikor megfonnyadt kicsit, akkor a keményítővel elkevert tejszínt is belekeverjük. Ezután a szószhoz adjuk a reszelt parmezánt. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük. Végül belehelyezzük a lazac szeleteket és egy perc alatt összerottyantjuk. Bazmati rizzsel tálaltam.