Ezt a salátát mindig előételként esszük az egyik barátnőmnél. Náluk ez egy családi recept, amit gyakran készítenek. Nagyon örültem, amikor megkaphattam a receptet és én is kipróbálhattam otthon.
Nagy kedvencem, remélem nektek is ízleni fog.
Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg csirkemell filé
- 20 dkg aszalt szilva
- kb. 2 adag tartármártás
- 1 liter csirkehúsleves (lehet kockából is)
- 1 db kígyóuborka
Elkészítés:
Az aszalt szilvát langyos vízbe áztatjuk. Pár órát hagyjuk, hogy megpuhuljon.
A megtisztított csirkemellet félbevágjuk és a levesben puhára főzzük.
Ez idő alatt elkészítjük a tartármártást.
Amikor a hús megpuhult, leszűrjük, lecsepegtetjük és nagyon apró kockákra vágjuk.
Az aszalt szilvát leszűrjük és szintén apróra vágjuk.
Az uborkát megmossuk és apró kockákra daraboljuk.
A saláta összeállítása következik: egy kör alakú tál aljára tesszük elsőként a főtt csirkemell kockákat. A tartármártás felével meglocsoljuk a hús tetejét. A rétegezést folytatjuk a felaprított aszalt szilvával, amit szépen, egyenletesen elterítünk a tetején. Ezután a maradék tartármártással meglocsoljuk. A legvégén beterítjük a kockákra vágott kígyóuborkával.
Jól behűtve tálaljuk. Fokhagymás, fűszervajas bagettel kínáltam.