Tejbegríz rajongók figyelem! 🙂
A Grízes krémes sütim után jöjjön egy újabb változat, de most torta formájában. Még a sütőt sem kell bekapcsolni, csak párat kavarni a kókuszos grízen, és ripsz-ropsz már készen is van egy nagyon laktató, kókuszos, grízes, csokoládés édesség.
Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Remélem kipróbáljátok!
Hozzávalók (24 cm-es tortaformához) kb. 6 főre:
- 7 dl tej
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 csipet só
- 20 dkg búzadara
- kb. 15 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
- 15 dkg étcsokoládé
- 3 dl habtejszín
- 1 ek kókuszreszelék
Elkészítés:
A tejet egy csipet sóval feltesszük főni. Mikor már melegszik, akkor hozzáadjuk a cukrot és a vajat. Amikor már forró a tej, de még nem forr, hozzáadjuk a búzadarát és a kókuszreszeléket is. Folyamatos keverés mellett készre főzzük, amíg „pöfékelni” nem kezd és jó sűrű lesz. Egy körülbelül 24 centiméteres tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a grízes krémet beleöntjük.
A csokimázhoz a habtejszínt egy fazékba öntjük, beletördeljük a csokit és melegíteni kezdjük. Kevergetjük és összeforraljuk. Ezután kevés ideig hűlni hagyjuk, majd óvatosan rácsorgatjuk a kókuszos tejbegrízre. Kókuszreszelékkel megszórjuk a tetejét. 1-2 órát állni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.