Amikor a kókusz és a nutella egy süteményben egyesül, az csakis fenomenális lehet!
A tetején pedig mandula pirul… Szerintem nem is kell erről többet mondanom, a képek önmagukért beszélnek :).
Hozzávalók 4 főre:
A tésztához:
- 6 dkg vaj
- 12 dkg liszt
- 3 ek cukor
- 4 ek kókuszreszelék
A krémhez:
- 6 púpozott ek nutella
- 3 ek porcukor
- 5 ek kókuszreszelék
- 4 ek mandula
- 4 db tojásfehérje
Elkészítés:
Először a tésztát készítjük el. A cukrot a lágy vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a kókuszreszeléket. Ezután a tésztát egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 percet sütjük, amíg el nem kezd barnulni a teteje. Majd kihűtjük és megkenjük a nutellával. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a cukrot és a kókuszreszeléket. Ezt a keveréket tesszük rá a nutellára, szépen elegyengetjük a tetejét, majd megszórjuk a mandulával.
180 fokon, újabb 10-15 perc alatt készre sütjük a süteményt.