Istenien finom és ismerős ízek, egy kicsit másképp, mint eddig. Ugye a kókuszkockát mindenki ismeri? Ez a muffin a megújult változata a régóta ismert, retrónak számító sütinek. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, mint a muffinok többsége általában.
@szilviamalmos fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #egyszerűrecept #kokuszkocka #kokusz #receptvideo #gasztroblog ♬ I’ve Been Thinking About You (New Recording) – Londonbeat
Hozzávalók: ( 4 fő ) ( 12 db )
a tésztához:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 dl tej
- 0,5 cs. sütőpor
a mázhoz:
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 ek holland kakaópor
- 5 dkg étcsokoládé
- 0,5 dl tej
- 1 ek rum vagy rumaroma
további hozzávalók:
- kb. 5 ek kókuszreszelék
Elkészítés:
A lágy vajat, a cukrot és a tojásokat habosra elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tejet. A muffinformát kibéleljük papírkapszlikkal, majd a tésztát belekanalazzuk. 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 20 percig sütjük. Mint mindig, most is tűpróbával ellenőrizzük. A muffinokat hűlni hagyjuk. A máz hozzávalóit egy lábasba öntjük és felmelegítjük. Ezután a muffinok tetejét belemártjuk a csokis mázba. Egy kis tálba öntjük a kókuszreszeléket és a muffinok csokis tetejét belenyomjuk. Ami megmarad a mázból, azt a hűtőben tárolhatjuk és felhasználhatjuk egy újabb adag muffinhoz vagy bármi máshoz. Nekem nem maradt belőle, mert tálaláskor a csoki mázzal még meglocsoltuk a muffinok tetejét. Így még finomabb lett!