A gyerekek egyik kedvence, sőt még szeretnek is besegíteni az elkészítésébe.
A kókuszgolyókat ízesíthetjük rummal, rum aromával, kávéval, meggylével és a közepébe tehetünk akár rumos meggyet is. A kókuszgolyó készítés legfontosabb alapanyaga a háztartási keksz, amelyet régen kézzel tördeltünk, de ma már szerencsére kapható darált kivitelben is. Így lerövidült a desszert elkészítésének ideje. Csak pár perc az összeállítása, ezért remek választás, ha egy kis gyors édességre vágyunk.
Hozzávalók 6 főre:
- 50 dkg háztartási keksz
- 7 ek holland kakaópor
- kb. 1 dl rum illetve rum aroma
- 1 dl tej
- 15 dkg porcukor
- kb. 7 ek sárgabarack lekvár
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A darált háztartási kekszbe belekeverjük a kakaóport és a cukrot. Hozzáadjuk a rumot, a tejet és a lekvárt. Jól összedolgozzuk. Vizes kézzel diónyi golyókat formázunk belőle és a kókuszreszelékben megforgatjuk. Fogyasztás előtt érdemes kicsit behűteni.
Tipp: Aki kedveli a meggyet, egy szemet tehet a közepébe, nem fogja elrontani!