A canelloni tulajdonképpen egy tésztarolni, amelynek a belseje üreges. Ezért könnyen megpakolhatjuk mindenféle finomsággal. Próbáld ki többféle töltelékkel is, öntsd nyakon egy finom szósszal és süsd meg! Már készen is van egy mennyei olasz vacsora. Ez a különleges olasz tészta a lasagne alternatívája is lehet.
Hozzávalók 4 főre:
- 25 dkg canelloni tészta
- 5 dkg cheddar sajt
- 10 dkg mascarpone
- 40 dkg darabolt paradicsom konvzerv
- 0,5 kg darált marhahús
- 5 ek olaj
- só-, bors ízlés szerint
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 5 dl tej
- 1 csipet szerecsendió
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk és megszórjuk a liszttel, majd kissé megpirítjuk. Egy habverővel elkeverjük és több adagban hozzámerjük a meleg tejet. Amikor mártás sűrűségű lett, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és egy csipet szerecsendiót is hozzáadunk. Így elkészült a besamel mártásunk.
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk az olajon. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzákeverjük a darabolt paradicsomot és a mascarponét. Sózzuk, borsozzuk és az apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva puhára főzzük a ragut.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat a besamel mártással meglocsoljuk, majd bevonjuk egy réteg húsos raguval. A canelloni tésztákat megtöltjük a raguval, majd a tűzálló tálba tesszük őket, szorosan egymás mellé. A maradék ragut a tésztákra öntjük, majd a mártást is. Végül megszórjuk reszelt cheddar sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 40 perc alatt megsütjük. Ezután egy keveset pihentetjük, majd tálaljuk.