A csokoládék királya, legalábbis nálunk otthon!
Az én gyermekem kedvence, ezért neki készítettem el óriás méretben, „otthoni kiadásban”.
Szerintem mindenki ismeri ezt a csokoládét. Roppanós ostyaszeletek közötti tejes tölteléket a karamella íze teszi különlegessé. Az élmény pedig a mogyoródarabokkal meghintett tejcsokoládé borítással lesz teljes. Ugye milyen jól hangzik? 🙂
Hozzávalók 7-8 főre:
- 35 dkg natúr gofri (nekem ez 12 db kisebb gofri)
- 35 dkg étcsokoládé
- 10 dkg mogyoró
A karamell töltelékhez:
- 25 dkg tejkaramella
- 1 dl habtejszín
- 1 ek vaj
A krémhez:
- 50 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 3 ek porcukor
- 2 ek tejpor
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Egy nagyobb, ovális jénait, tálat alufóliával kibélelünk. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Az alufóliát az olvasztott csokival kikenjük (az oldalát is). Mielőtt megkötne a csoki, gyorsan gofrival kirakjuk, szorosan egymás mellett a tál alját és oldalát is.
Hűtőbe tesszük, hogy a csoki megkössön.
Elkészítjük a mascarponés krémet. A 2 dl habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Egy másik tálban a mascarponét a tejporral és a porcukorral összekeverjük. Ezután a tejszínhabot is hozzáadjuk és alaposan elkeverjük. Kevés ideig a hűtőben pihentetjük.
A karamell töltelékhez az 1 dl habtejszínt egy lábasba öntjük. Belerakjuk a tejkaramellákat és állandó keverés mellett felolvasztjuk benne. Hozzáadjuk a vajat és addig keverjük míg felolvad. Ezután hűlni hagyjuk.
A hűtőből kivesszük a jénai tálat. A mascarponés krém felét a gofrira kenjük, az oldalára is. Középen egy kis mélyedés legyen, ahová a kihűtött karamella tölteléket öntjük. A maradék krémmel egyenletesen befedjük a tejkaramellát. Ezután a maradék gofrit szépen ráfektetjük a tetejére, hogy lefedje az egészet. Olvasztott csokival leöntjük a tetejét. Ismét hűtőben pihentetjük, ameddig megköt a csokoládé. Végül kiborítjuk egy tálcára a süteményt és óvatosan lehúzzuk róla a fóliát. (őszintén megmondom, hogy ez nem is olyan egyszerű! Konkrétan voltak részek, ahol annyira beleragadt a csokiba, hogy egy szemöldök csipesszel szedegettem le a fóliát. Remélem ti ügyesebbek lesztek!)
Egy vékony réteg olvasztott csokival lekenjük a tetejét és az oldalát. A durvára vágott mogyoróval megszórjuk a Kinder Maxi King minden oldalát. Éles késsel szeleteljük.
Szia! Nagyon jól néz ki! Csak ötlet ha sütőpapírral bélelem ki a tálat, lehet nem fog ragadni annyira? Meg szeretném húsvétra csinálni.
Szia:)
Mosolyogva olvasom soraidat 😆
Először én is szemöldök csipesszel szedtem ki a fóliát, másodjára a folpacc-kal csináltam, azt pedig hőlégbefúvóval szedtem ki🤣😅😂