A kínai zöldséges tésztát sok zöldséggel és néha hússal vagy tofuval készítik. Kínai sült tésztának is nevezik, de nem azért, mert a tésztát pirítják, hanem azért mert a zöldségeket. Az ázsiai ízek szerelmeseinek érdemes kipróbálni!
Hozzávalók: ( 4 fő )
- 60 dkg csirkemellfilé
- 40 dkg spagetti vagy kínai tészta
- 3 ek étkezési keményítő
- kb. 15 ek sötét szójaszósz
- 1 ek kínai ötfűszer keverék
- 2 db újhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 db sárgarépa
- 30 dkg káposzta
- 1 db kápia paprika
- 1 db vöröshagyma
- só, -bors ízlés szerint
- 1 tk őrölt chili vagy 1 db chili paprika
- kb. 0,4 dl olaj
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk. Megszórjuk az étkezési keményítővel, a kínai ötfűszer keverékkel és a sóval, borssal ízlés szerint. A szójaszósz felét is hozzáöntjük és az egészet összeforgatjuk, majd félretesszük.
A sárgarépát, vöröshagymát, paprikát és a káposztát vékony csíkokra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk. A tésztát az előírásnak megfelelően kifőzzük.
Egy wokban kevés olajat hevítünk és több adagban megpirítjuk a csirkemell csíkokat. Ezután félretesszük.
Szintén olajat hevítünk és hozzáadjuk a vöröshagymát. Pár perc után a répát, a káposztát és a kápia paprikát is. Roppanósra kell pirítani a zöldségeket, nem szabad, hogy túl puha legyen! A zúzott fokhagymát és az újhagymát is hozzákeverjük. A zöldségekhez keverjük a kifőtt tésztát és az egészet átpirítjuk. Végül a húst is hozzáadjuk, valamint a maradék szójaszószt és a chilit. Ha szükséges ízesítjük még kevés sóval és borssal. Aki pikánsabban szereti, tehet még akár egy kis szójaszószt is bele! Az egészet alaposan összeforgatjuk és pár perc alatt készre pirítjuk. Frissen, forrón tálaljuk.