Fűszeres, pácolt csirkemell csíkok, extra ropogós bundában.
Szerintem sokan rajongunk a KFC-ben kínált rántott csirkéért és kóstoltuk már meg. Nem szeretnék versenyezni az ott készített étellel, csupán próbálkozom otthon is, házilag elkészíteni. Gyermekem nagy kedvence, nála nagy sikert aratott!
Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg csirkemell filé
- 30 dkg natúr gabonapehely
- 6 db tojás
- 1 tk chili por
- 2 tk fokhagyma por
- 8 ek liszt
- só-, bors ízlés szerint
- kb. 1,5 dl víz
- kb. 5 dl olaj
Elkészítés:
A megtisztított csirkemell filét hosszúkás, nem túl vékony csíkokra vágjuk. A vízhez adunk egy kevés sót, borsot és a chili port, majd elkeverjük. Ezt a pácot ráöntjük a húsra és pár órára hűtőbe tesszük.
Egy tálban felverjük a tojásokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és 2 kanál lisztet adunk hozzá. Csomómentesre keverjük. Egy másik tálba tesszük a fokhagyma porral elkevert maradék lisztet. A gabonapelyhet pedig kicsit összemorzsoljuk. A lecsepegtetett húsdarabokat először a lisztben, majd a tojásban hempergetjük meg. Ezután alaposan beleforgatjuk a gabonapehelybe, a kezünkkel is rányomkodjuk. Végül forró olajban aranybarnára kisütjük, és frissen tálaljuk.
Amerikai káposzta salátát és hasábburgonyát tálaljunk mellé!
Kóstoljátok meg a KFC csirke Ranch mártogatóssal receptemet is!