Skip to content

Karamellizált fehérboros barackmártás

Print Friendly, PDF & Email

 

 


Egy isteni gyümölcs mártás. 
A sárgabarack mártás kellemes, üde és pikáns íze remek kiegészítője egy sült, vagy grillezett húsnak. Érdemes kipróbálni és különlegesebbé tenni a már megszokott húsételeinket.


Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg sárgabarack vagy 1 doboz konzerv (470 gr)
  • 1 dl fehérbor
  • 3 ek cukor
  • kb. 1 ek étkezési keményítő
  • só-, bors-, őrölt chili ízlés szerint

Elkészítés:

A sárgabarackot kockákra vágjuk. Ha konzerv barackból készítjük, akkor a levét félre rakjuk. Egy lábasban a cukrot karamellizáljuk és hozzáadjuk a felaprított barackot, majd a fehérborral és kb. 1 dl baracklével felöntjük. (Ha friss gyümölcsből készül, akkor vizet, vagy rostos baracklét adunk hozzá.) Amikor felforr, kevés vízzel kikevert étkezési keményítővel besűrítjük.Ízesítjük sóval, borssal és kevés chilivel.  Néhány perc alatt el is készül. Egy sült-, vagy grillezett hússzelettel, remek fogás lehet.

Ajánlom szeretettel az általam készített fogást: Csirkemell steak rizzsel és karamellizált fehérboros barackkal.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük