Skip to content

Kapros húsgombóc leves

Print Friendly, PDF & Email

 

 

Ez egy nagyszerű, tartalmas leves, sok zöldséggel és húsgombóccal. A kaportól lesz még különlegesebb és nagyon finom.

 

Hozzávalók: ( 4 főre )

a húsgombóchoz:

  • 0,5 kg darált hús
  • 1 db tojás
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • kb. 4 ek liszt
  • só, -bors ízlés szerint

további hozzávalók:

  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 cs. kapor
  • 0,5 cs. petrezselyemzöld
  • 3 ek vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl tejföl
  • 0,5 l tej
  • kb. 2 ek étkezési keményítő

 

 

Elkészítés:

A húsgombóc hozzávalóit egy tálba tesszük. Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy jól gombócolható legyen. Összegyúrjuk és gombócokat formázunk belőle. A leves zöldségeket megtisztítjuk és tetszőleges formára vágjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk és a vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, párolni kezdjük. Sóval, borssal ízesítjük ízlés szerint. Felöntjük a tejjel és annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk készíteni. Felforraljuk és körülbelül 15 perc múlva hozzáadjuk a zöldborsót, valamint a picire formázott húsgombócokat. Puhára főzünk mindent, körülbelül fél óra alatt. A tejszínt és a tejfölt elkeverjük az étkezési keményítővel és a forró levesből is merünk egy kanállal hozzá. A forrásban lévő leveshez adjuk és kissé besűrítjük vele a levest. Végül a friss, felaprított kaporral és petrezselyemzölddel megszórjuk a tetejét.

 

 

Tags:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük