A muffinokról köztudott – jó példa erre a mostani receptem is -, hogy a készre sütött muffin különféle krémekkel tölthető, és cukormázzal vagy tejszínhabbal is díszíthető.
Ez a muffin a kakaós muffinnak egy tejszínhabos, fehér csokoládés, mascarponés krém-kalappal díszített változata.
Mennyei!
Ráadásul, ha nem lenne elég az élvezetekből, én még olvasztott étcsokoládéval is meglocsoltam.
A főztömet illetve, amit sütök, nem nekem kell dicsérnem, remélem megteszitek helyettem majd ti :), mert biztos vagyok benne, hogy ez a sütemény annyira finom, hogy minden elismerést kiérdemel.
Hozzávalók a tejszínhabos, fehér csokoládés, mascarponés kalapokhoz (12 muffinhoz):
- 250 g mascarpone
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 100 g fehér csokoládé
- 50 g étcsokoládé
Elkészítés:
A krémhez a mascarponét habosra keverjük a porcukorral, majd a habtejszínt hozzáöntjük, és kemény habbá verjük.
Tegyük hűtőbe. A fehér csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, langyosra hűtjük és ezután a mascarponés krémhez adjuk.
Kb. fél órára a hűtőbe tesszük, hogy együtt még jobban lehűljön. Ezután habzsákból bőségesen nyomunk a sütemények tetejére a krémből (ha esetleg maradna, akkor tálkában a süti mellé kínálhatjuk a krémet, kárba veszni nem fog).
Az étcsokoládét szintén vízgőz felett felolvasztjuk és díszítjük vele a muffinok habos tetejét.